28.3. Seuraava yö meni aikalailla valvoessa, pennut olivat tyytymättömiä ja vikisivät ja vinkuivat vähän väliä. Justiina oli todella väsynyt ja varmasti kipeäkin. Siirtelin pentuja nisille jatkuvasti ja annoin Heikko-Peikolle kahden tunnin välein korviketta. Seuraavana aamuna olikin mentävä töihin ja Panu jäi huolehtimaan pennuista. Illalla punnittiin koko pesue ja saatiin ensimmäiset luotettavat mitat, kun oli viimein digivaaka käytössä. Pentujen painot olivat laskeneet jonkin verran.

Seuraavana yönä olin niin väsynyt, että olin sammuttanut unissani herätyskellon, jolloin piti Heikko-Peikko ruokkia ja se oli 6 tuntia ilman lisämaitoa. :( Ilokseni kuitenkin huomasin herätessäni, että se oli nisällä! Ehkä se oppisi sittenkin. Annoin lisämaidon ja Puppyboosterin ja konsultoin Kennel Keijupuiston Tuulaa, päätettiin kokeilla josko menisi sen päivän ilman lisämaitoa. Laitoin sitä nisälle ja se hakeutui sinne itsekin n. tunnin välein. Söi lyhyitä aikoja, mutta söi kuitenkin ja olin helpottunut.

Illalla kuitenkin pettymys oli suuri, kun punnitsin pennut. Kaikki olivat menettäneet painoaan vuorokaudessa. Heikko-Peikko 8g, muut 6g. Kokeilin lypsää Justiinan nisiä ja sieltä ei tullut maitoa! Taas konsultoin Tuulaa ja päätettiin laittaa koko pesue lisämaidolle.

29.3. Taas herätysten täyteinen yö takana, kaikkia pentuja ruokittu kahden tunnin välein. Aamulla punnitus ja isommat pennut Martta ja Pinky olivat samassa painossa kuin illalla, mutta pikkuiset Heikko-Peikko ja Mustikka olivat molemmat menettäneet 4 grammaa. Heikko-Peikko painoi tässä vaiheessa enää 88g, kun toissailtaisessa punnituksessa paino oli ollut 100g. Epätoivo valtasi mieleni. Selviääköhän nämä kaksi?

On taas työpäivä, enkä ollut kauaa ehtinyt töissä ollakaan, kun Panu ilmoitti, että oli saanut pennut syömään niin hyvin, että kaikille oli tullut painoa 2 grammaa! Tässä kohtaa pääsi itku, tällä kertaa helpotuksesta. On tämä aikamoista tunteiden vuoristorataa! Onneksi tänään on lyhyt päivä töissä ja apteekkikin on taas auki. Puppybooster loppui, joten käyn hakemassa NutriPlussaa, pipetin (varmuuden vuoksi, jos eivät jaksa imeä pulloa) ja uuden kuumemittarin, jolla seurata Justiinan lämpöjä, vanha mittari kun näyttää n. 0,5 astetta liian vähän eikä sillä saa luotettavaa tulosta. Nyt ei auta kuin toivoa parasta!

Suuret kiitokset Tuulalle kaikista kullanarvoisista neuvoista tämän pentueen kanssa! <3